Red Notice (Film, 2021) - MovieMeter.nl (2024)

Deze Actie / Komedie film (A-team actie overigens, want niemand gaat dood) lag al meer dan een jaar bij mij op de plank en omdat ik niet wist wat ik wilde kijken gisteravond, heb ik deze maar eens opgezet. Want een film met Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot (oftewel de krachtpatser, de lolbroek en de femme fatale) moet toch vermakelijk zijn?

In dit verhaal draait het om het stelen van drie kunstschatten, in de vorm van eieren, van Cleopatra, die de koningin van Egypte kreeg van de Romein Marcus Antonius op haar huwelijk. Pas in 1907 duiken twee van de drie eieren op en de derde is tot dan toe nog steeds onvindbaar. Kunstdief Nolan Booth (Ryan Reynolds) is bezig deze drie onbetaalbare kunstschatten te stelen voor een rijkaard in Egypte wiens dochter gaat trouwen en steelt het eerste ei in een museum in Rome, waarbij FBI-agent John Hartley (Dwayne Johnson) hem op het spoor is. Maar ze worden allebei in de luren gelegd door een tweede dief, namelijk een femme fatale die werkt onder de schuilnaam "The Bishop" (Gal Gadot). Er zit voor de twee mannen niks anders op dan een ongemakkelijke samenwerking aan te gaan om hun doelen toch te bereiken. Zo begint het eieren zoeken op allerlei exotische locaties over de hele wereld en moeten ze ook samen het onvindbare derde ei zien te vinden.

In deze grappige en vermakelijke actiefilm achtervolgen de sterren Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot elkaar over de hele wereld en daarbij belanden ze in veel verschillende steden en landen, namelijk twee keer Rome (stelen van eerste ei en arrestatie van FBI-agent John Hartley), Bali (arrestatie van kunstdief Nolan Booth), Rusland (gevangenis en ontsnapping), London (Basic Instinct-achtige scène met Gal Gadot), Valencia (stelen van tweede ei), Argentinië (vinden van derde ei en ontknoping), Caïro (bruiloft), Sardinië (hernieuwde samenwerking) en Parijs (nieuwe opdracht in het Louvre).

Verder bevat de film de nodige humor en heel veel actie en dat compleet met helikopter stunts (in Rusland), Indiana Jones-achtige toestanden met verborgen nazi-schatten en een grote matpartij tussen de drie hoofdrolspelers. Maar uiteindelijk is alles ondergeschikt aan de steeds wisselende allianties onderling. De meeste tijd trekken Dwayne Johnson en Ryan Reynolds samen op en is "Red Notice" een onvervalste "buddy movie", waarbij de twee al kibbelend het beste proberen te maken van hun gedwongen samenwerking.

Daarbij helpt het niet dat we beiden zo vaak hetzelfde kunstje hebben zien doen in andere films. Dan ga je namelijk vergelijken en moet je tot de conclusie komen dat "Red Notice" weliswaar vermakelijk kijkvoer is, maar dat we de sterren wel eens in betere vorm aan het werk hebben gezien. Zo waren "The Hitman's Bodyguard (2017)" en "" leukere "buddy movies" en Ryan Reynolds kwam in de Deadpool-films toch een stuk scherper uit de hoek. Gal Gadot krijgt de meeste mogelijkheden om een nieuwe kant van zichzelf te tonen, maar haar rol is te klein om het verschil te maken, terwijl zij wel in iedere scène een genot is om naar te kijken. Ze lijkt daarom vooral aangesteld als eye-candy, wanneer ze met met een speelse lach en een prachtige jurk aan haar bevallige lichaam aan de kijkers toont.

Door de verschillende locaties waar het verhaal van "Red Notice" zich afspeelt is het een leuke film, die je bovendien zin geeft om lekker op vakantie te gaan en van onze prachtige wereld te genieten. Het is ook leuk om drie grote acteurs bij elkaar te zien in een film die niet precies is wat je op het eerste gezicht verwacht. Er zit voldoende actie en humor in het verhaal, maar echt een hoogstandje is het niet. "Red Notice" vliegt alle kanten op, probeert de nodige films te kopiëren en probeert vooral van alles net iets te veel, wat jammer is. Wel zitten er leuke plot twists in het verhaal (zo zag ik de ontknoping met John Hartley en "The Bishop", die een koppel vormen, niet aankomen) waardoor je als kijker geïnteresseerd blijft.

Dit blijf je ook doen door het hoge tempo en omdat de film vermakelijk is om naar te kijken, maar op het einde wordt het wel wat langdradig en de verhaallijnen die terugleiden naar Hitler zijn misschien een beetje overbodig in het geval van een film als deze. Het terugleiden naar Cleopatra was meer dan genoeg en daarom had ik het leuker gevonden als het vinden van het derde ei had plaatsgevonden in Egypte i.p.v. Argentinië en het gedeelte in Argentinië had ook een heel hoog Indiana Jones gehalte en dat inclusief het gebruik van nazi wagens en wapens. Het was opzicht wel leuk om te zien, maar tevens ook flauw. Gezien de formule van deze film en ook het einde, moet je niet gek opkijken als er nog een deel 2 en 3 zullen volgen.

De grootste trekpleister van deze film is natuurlijk de cast met de sterren Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot. En de samenwerking tussen de drie is goed in balans en ze doen braaf waar ze goed in zijn, waarbij Dwayne Johnson is gecast als de te grote agent FBI-agent John Hartley, Reynolds is gecast als de sarcastische "funnyman" kunstdief Nolan Booth die samen met John Hartley vader issues heeft (waardoor de één een agent is geworden, hoewel hij ook gewoon een dief is, en de ander een dief) en Gal Gadot is gecast als de feministische en wonderschone powervrouw. Dwayne Johnson is eigenlijk altijd leuk om te zien vanwege zijn actie en humor en Ryan Reynolds is zoals gewoonlijk constant lollig, sarcastisch en flauw, inmiddels wel erg bekend, en is met zijn oeverloze commentaar soms grappig, maar soms ook vermoeiend. Het is bij hem net zoals bij Jim Carrey, namelijk je houdt ervan of je vindt het vreselijk.

Hoewel ik niet echt een fan ben van Gal Gadot, is het natuurlijk wel een mooie vrouw (ze gooit ook haar charmes in de strijd) en in deze film vond ik haar zowel irritant (met name haar humor) als opwindend. M.b.t. het laatste zien we haar o.a. in een fraai sexy zwart badpak en in een fraaie sexy rode co*cktailjurk (te zien op de filmposter), waarin ze op een feest (waar ze het tweede ei gaan stelen) zwoel de tango danst met Dwayne Johnson. De scène met haar die misschien het langst zal bijblijven, is de scène waarbij ze Dwayne Johnson ter hoogte van zijn kruis elektrocuteert en daarbij "Downtown’ van Petula Clark zingt als ze vertrekt en waarna Ryan Reynolds dan zegt:

"She's a good singer." 🙂

En ze laat ook nog even zien waarom zij ook "Wonder Woman" is.

Buiten deze drie hoofdrolspelers hebben natuurlijk ook andere personages een aandeel in het verhaal en de belangrijkste daarbij zijn Ritu Arya als Interpolinspecteur Urvashi Das die het onderzoek leidt bij Interpol en haar zien we al in het begin in Rome en zij is het ook die Nolan Booth en John Hartley arresteert en daarna achter hun aangaat als ze ontsnappen. En in Valencia maken we kennis met Chris Diamantopoulos als de rijke wapenhandelaar Sotto Voce die het tweede ei in zijn bezit heeft en welke dus gestolen moet worden op een Mission Impossible-achtige wijze. En op het einde op de bruiloft in Caïro, zien we ook nog even Ed Sheeran die ik altijd "Ed Scheert Hem" noem. Hij doet een cameo als zichzelf die voor fans van de zanger een leuke toevoeging is.

Al met al is "Red Notice" zeker geen misser en is het vooral een vermakelijke film. Het verhaal is degelijk, de locaties zijn vaak mooi, soms bekend (Russische gevangenis, waarbij Vladimir Poetin overigens ook op de hak wordt genomen via een mobiele telefoon van een Russische bewaker) en soms heel origineel (de stierenvechtersarena in Valencia, waarbij de stier wel zeer CGI was). De toon is altijd opgewekt, er valt veel actie te zien en de grapjes zijn vaak ook leuk. Gal Gadot is zeldzaam charmant, irritant en meedogenloos mooi. En over de chemie tussen Ryan Reynolds en Dwayne Johnson ga ik ook niet echt klagen. "Red Notice" is geen seconde origineel maar vermaakt wel bijna twee uur lang.

P.S. De eieren van Cleopatra hebben overigens nooit echt bestaan, al lijken ze natuurlijk wel veel op de Fabergé eieren waarvan er nu nog 57 bestaan.

Red Notice (Film, 2021) - MovieMeter.nl (2024)

FAQs

Is Red Notice 2 coming out? ›

The production for 'Red Notice 2' may start in late 2024. So, it could potentially be released in mid to late 2025, possibly following in the footsteps of the first film in November 2025.

Was Red Notice a hit or flop? ›

Netflix claims the film became the most-watched film in its debut weekend, as well as the most-watched film within 28 days of release on the platform on Netflix. It also became the 5th most-streamed movie title of 2021.

What is the most watched Netflix movie Red Notice? ›

"Red Notice" is Netflix's biggest original movie ever, with 239.4 million views.

Is Red Notice 18+? ›

So don't expect it to be a good action film, like Clear and Present Danger. Personally I thought it was a bit over-sexualized in the dialogue, so that's why I gave it a 14 and up rating. But there is no nudity and no overt sex. Just sexual references that might make you cringe.

Is there a red notice 3? ›

During an interview with Collider in October 2022, Red Notice producers Beau Flynn and Hiram Garcia shared that Thurber is working hard on the scripts. “Well, we have a Red Notice 2 script and almost (Red Notice) 3.

Is it really Ed Sheeran in Red Notice? ›

'Red Notice' director explains how the Ed Sheeran cameo was pulled off. Sheeran was always the movie's surprise cameo, Rawson Marshall Thurber told Insider. "His name was in my notebook when I was scratching out all the ideas for 'Red Notice,'" he said. "Red Notice" is available now on Netflix.

Did Ryan Reynolds and Dwayne Johnson get along in Red Notice? ›

Admittedly, Dwayne 'The Rock' Johnson isn't the easiest person to work with: several reports suggest that he and Ryan Reynolds got into an on-set fight during the filming of Red Notice and had problems working together.

Is Red Notice based on a true story? ›

Red Notice: A True Story of High Finance, Murder, and One Man's Fight for Justice. A real-life political thriller about an American financier in the Wild East of Russia, the murder of his principled young tax attorney, and his dangerous mission to expose the Kremlin's corruption.

Why did Red Notice get bad reviews? ›

This film is just about the most generic action movie i've ever seen, like every heist film, Indiana Jones and James Bond had a baby- and it can be enjoyable at times, but it feels so empty all the same, and hardly makes for the potential a cast like this could have had in a film.

What is the #1 most watched film in Netflix history? ›

Most Popular Films (English)
TitleRuntime
1Red Notice1:58
2Don't Look Up2:23
3The Adam Project1:47
4Bird Box2:04
6 more rows
Jun 20, 2023

What's Netflix's most watched show ever? ›

Squid Game

Is Red Notice a funny movie? ›

Funny and sometimes dynamic typical action movie with the brutal Dwayne Johnson, the film's main comedian Ryan Reynolds and the dangerous Gal Gadot. I didn't get much emotion from watching it, but as a film for one evening, it's not bad. A decent comedy adventure.

Will there be a red notice 2? ›

True enough, Deadline shared in January 2022 that Netflix was in "the early stages" of planning a back-to-back filming of two Red Notice sequels, with hopes of cameras starting to roll in early 2023. Red Notice writer and director Rawson Marshall Thurber was tapped to write the script.

What was the plot of Red Notice? ›

An Interpol agent successfully tracks down the world's most wanted art thief with help from a rival thief. But nothing is as it seems as a series of double-crosses ensues.

Is the movie Red Notice based on a book? ›

Red Notice: A True Story of High Finance, Murder, and One Man's Fight for Justice was published by Simon & Schuster in 2015 and has sold more than a million copies. Liman will direct the eight-part series, which has been adapted by Florence Foster Jenkins writer Nicholas Martin.

Will there be red 2? ›

"Red 2" is the sequel of "Red" that keeps the same level of entertainment of the first movie. The plot is full of action and humor and works perfectly, supported by a stellar cast and magnificent locations.

Will Turning Red 2 come out? ›

Turning Red 2: A New Era (also known as Turning Red 2 or Turning Red: The Sequel or Turning Red: The Next Era) is a 2023 computer-animated coming-of-age fantasy comedy film which was released on May 7, 2023. It is produced by Pixar Animation Studios and distributed by Walt Disney Studio Motion Pictures.

What is coming out in cinema in 2024? ›

July
  • Beverly Hills Cop: Axel F (2024) Directed by: Mark Molloy. ...
  • Despicable Me 4 (2024) Directed by: Chris Renaud, Patrick Delage. ...
  • MaXXXine (2024) Directed by: Ti West. ...
  • Fly Me to the Moon (2024) Directed by: Greg Berlanti. ...
  • Longlegs (2024) ...
  • Twisters (2024) ...
  • Deadpool & Wolverine (2024) ...
  • Borderlands (2024)
Jul 9, 2024

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 5367

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.